Scroll Top

ORTOSER

Hva er en ortose?

Det finnes mange forskjellige hjelpemiddel som brukes utenpå kroppen. Ortose, skinne eller støttebandasje er ofte navn som dette er knyttet til. En ortose har som mål å erstatte eller gjenopprette en tapt funksjon i en kroppsdel. Bruk av en ortose kan være relatert til idrettsskader som for eksampel korsbåndskader eller akilles rupturer. En ortose kan også være nødvendig ved for eksempel tilstanden droppfot som kan oppstå etter et hjerneslag.

En del pasienter bruker ortose kun ved rehabilitering frem til kroppen blitt helbredet. For andre kan det bli nødvendig å bruke ortose i en lengre periode eller hele livet, det kommer an på skade.

Fler eksempler på tilstand som medfører att pasienter besøker ortopeditekniske klinikker eller verksteder kan være leddbåndskader, artrose, patellaluksasjon eller feilstillinger som Pes valgus/varus. Pasienter med ryggmargsskader, cerebral parese, multipel sklerose, slag, neuropati, myelomeningocele og diabetes kommer også ofte for å få hjelp med ulike ortoser ved en ortopediteknisk verkstad.

Det finnes mange forskjellige typer av ortoser som skal passe forskjellige kroppsdeler. Vi på Bahr Innovation hjelper ortopedtekniske klinikker og verksteder med å 3d-printe ferdige ortoser eller produksjonsmodeller til:

Kneankelfot ortoser

Kneortoser

Ankelortose for droppfot

Fotortoser

Fotsenger

Fingerortoser

Håndortoser

Håndleddsortoser

Prepreg Orthosis in Carbon fiber from 3D print model

Ankelortose for droppfot

nb_NO